tiistai 10. helmikuuta 2009

Melkoinen tavarataivas

Tänään tuntui ihan joululta, kun vihdoin ja viimein uuden uutukaiset vauvan rattaat saapuivat kotiin. Valitsimme yhdistelmärattaat (siis ei perusvaunut), jotka soveltuvat myös vastasyntyneelle erillisen kantokassin kera. Perusvaunuja ei edes harkittu, sillä meillähän on se tilanne, että tässä kerrostalossa ei ole hissiä, jolloin koko vaunujen kotiin tuominen on mahdotonta. Ja koska asumme kolmannessa kerroksessa, niin rattaat voi jättää pyörävarastoon ja kantaa vauvan kantokassissa kotiin. Näppärää!

Viime viikot ovat kuluneet loikoilun ohella vauvan kotiintulon valmisteluun mm. pesemällä vaatteita ja järjestelemällä muita tarvittavia tavaroita valmiiksi. Viime viikolla saatiin pinnasänky ja lipasto vauvan vaatteille. Molemmat ovat käytettyjä: pinnasänky on siskon lasten "sisäänajama" ja lipasto isän työkalujen entinen säilytyspaikka. Lipasto onkin ihan supervanha, varmaan jostain 50-luvulta ja se "löytyi" isän autotallista. Senpä vuoksi se vaati hieman käsittelyä ennen kuin sen pystyi tuomaan tänne ja edelleen sitä pitää vielä tuunata (siis maalata) ennen kuin se on käyttövalmis. Mutta ihan sikahieno se on!

Vielä syksyllä ajattelin, ettei vauva tarvitse omaa huonetta heti kotiin tultuaan. Noh, eihän se toki tarvitsekaan, mutta se tavaramäärä, mikä meille on siunaantunut viimeisen parin kuukauden sisään tarvitsee! On vaatetta, sänkyä, turvaistuinta, lelua, sitteriä, lipastoa, yms. yms. Siispä tuumasta toimeen ja niinpä tuleva isi joutui luopumaan rakkaasta työhuoneestaan...

Ei kommentteja: